fbpx
Házhozszállítunk egész Budapesten!

Foodejo.hu Általános Szerződési Feltételek 

A jelen weboldal, valamint a weboldal által kínált szolgáltatás működtetője, üzemeltetője a Foodejo Hungary Kft., mint szolgáltató (a továbbiakban: Foodejo.hu). A szolgáltatás a www.foodejo.hu domain név alatt érhető el.

Az általános szerződési feltételek (a továbbiakban: „ÁSZF”) a www.foodejo.hu internetes weboldalon (a továbbiakban: „Weboldal”) elérhető receptek konyhakész alapanyagai, egyéb élelmiszerek és egyéb termékek csomagküldő-kiskereskedelem (házhozszállítás) és előrendelés személyes átvétellel útján történő megrendelésének (a továbbiakban: „Szolgáltatás”) feltételeit, valamint az azzal összefüggő lényeges körülményeket tartalmazzák. A házhozszállítást harmadik félként a Viala Kft., azaz a Netpincér (a továbbiakban “Házhozszállító”) végzi saját honlapukon és mobil applikációjukon való megrendelésen keresztül.

 

A www.foodejo.hu honlap használata az alábbi általános szerződési feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) elfogadását jelenti. Kérjük, hogy az ÁSZF-ben foglaltakat a honlap használata, valamint a szolgáltatás igénybevétele előtt figyelmesen olvassa végig. Amennyiben a Foodejó megváltoztatja az általános szerződési feltételeket, úgy a módosításokat a honlapon jól látható módon közzéteszi, felhívva ezzel a módosítás tényére a honlap felhasználóinak figyelmét.

Az oldalon található tartalmak, receptek, ajánlatok, a Foodejo.hu szolgáltatásának jellege miatt állandóan változnak.

 1. Az ÁSZF hatálya

 

A jelen ÁSZF minden olyan rendelési rendszerre hatályos, amelyen keresztül a Foodejo.hu szolgáltatás elérhető (weboldal, Facebook oldal, Instagram oldal).

 

 1. Szerződéskötés

 

A megrendelés személyes átvétettel és a házhozszállítás elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (a továbbiakban: Ptk.), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak, továbbá a szerződés nem tartozik a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) kormányrendelet hatálya alá.

 

A szerződés két fél között jön létre.

A szolgáltató:

Cégnév: Foodejo Hungary Kft.;

Székhely: Budapest 1042, Árpád út 56. 1/2.;

Cégjegyzékszám: 01-09-329171;

Adószám: 26505471-2-41;

Ügyfélszolgálati e-mail cím: info@foodejo.hu

Ügyfélszolgálati telefonszám: +36 70/6402707

Ügyvezető: Hraskó Attila, Kasziba Viktória

valamint a szolgáltatást megrendelő felhasználó (a továbbiakban: Megrendelő) között jön létre.

 

A szerződés nyelve: magyar

 

A tárhely-szolgáltató neve, címe, cégjegyzékszáma:

cégnév: BlazeArts Kft.

székhely: 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 36. 1/8

levelezési cím: 6090 Kunszentmiklós, Damjanich u. 36. 1/8

cégjegyzékszám: 03-09-109150

 

 

 1. A termékek/szolgáltatások meghatározása

 

3.1. A jelen ÁSZF tárgyi hatálya a Honlapon található alábbi termékekre/szolgáltatásokra terjed ki:

 

Folyamatosan változó receptek, a receptek alapanyagai, a hozzájuk tartozó recept kártyák és azoknak a honlapon való megrendelése, a Házhozszállítóval való házhoz szállítása.

 

3.2. A szolgáltató a fent felsorolásra került termékek és szolgáltatások tulajdonosai vagy forgalmazói.

 

3.3. A termékek/szolgáltatások kombinációjának részletes tartalmát, lényeges tulajdonságait és jellemzőit az termékekre/szolgáltatásokra vonatkozó információs aloldalakon lehet részletesen megismerni.

 

3.4. A Honlapon a termékekről/szolgáltatásokról található információkat a Szolgáltató rendszeresen frissíti, és minden tőle telhetőt megtesz annak érdekében, hogy az információk pontosak és naprakészek legyenek, azonban az esetleges pontatlanságokért, elírásokért felelősséget nem vállal.

 

 

 

 1. A megrendelés folyamata, a vásárlás feltételei

 

4.1. A Honlapon kínált termékek/szolgáltatások megrendelésére jogosult bármely cselekvőképes nagykorú természetes személy vagy jogi személy (továbbiakban: „Megrendelő”).

4.2. Személyes átvétellel való megrendelés menete:

A Foodejo.hu weboldalán leadott rendeléseket személyes átvétel követi, amit munkanapokon 10:00-09:30-ig tud átvenni a Megrendelő. Megrendelő a hetente megújuló receptek közül kiválasztja a neki tetsző ételt vagy ételeket, majd azt, hogy hány főre kívánja megrendelni azokat. Egy termék, azaz egy recept 2 adag étel alapanyagait tartalmazza. A Megrendelő kiválaszthatja, hogy személyes átvétellel kívánja megvásárolni a receptet, vagy házhozszállítással. Ezt követően a Megrendelő a választható dátumok közül megjelöli a neki megfelelő átvételi dátumot és időpontot. A kiválasztott ételek a virtuális kosárba kerülnek. A Foodejo.hu weboldalon való megrendelés személyes átvétellel történik a Foodejo.hu telephelyén (1134 Budapest, Lehel utca 46.).

 

4.2. A termékeket/szolgáltatásokat a Megrendelő előzetes regisztráció nélkül rendelheti meg. Ehhez személyes adatait (név, email cím és telefonszám) kötelezően, postai (házhoz szállítási) adatait (irányítószám, város, cím) opcionálisan kell megadnia.

 

4.3. A Megrendelőnek el kell fogadnia egy jelölőnégyzet segítségével az Általános Felhasználási Feltételeket (ÁSZF), valamint az Adatkezelési Szabályzatot a rendelés leadása során, amellyel kijelenti, hogy a jelen ÁSZF-ben, valamint az Adatkezelési Szabályzatban foglaltakat elfogadja és magára nézve kötelezőnek ismeri el.

 

4.4. A Megrendelő az erre vonatkozó gomb lenyomásával véglegesítheti a megrendelését. A megrendelés véglegesítése esetén a Megrendelő kijelenti, hogy a termékeket/szolgáltatásokat meg kívánja vásárolni, kötelezettséget vállala termék személyes átvételére, a vételár megfizetésére, továbbá kifejezetten kéri a Szolgáltatót, hogy a szerződés teljesítését kezdje meg.

 

4.5. Megrendelés „Házhozszállítással” menete:

A Foodejo.hu weboldalon a “Házhozszállítás” menüpontra kattintva a Megrendelőt automatikusan átirányítja a weboldal a Netpincér honlapjára, ahol a Netpincér Általános Szerződési Feltételei vonatkoznak a Megrendelőre és a megrendelésre. A Megrendelő által leadott rendelésben szereplő termékeket a Netpincér munkatársai szállítják ki a megadott címre. A szállítás várható ideje Budapest területén belül 30-40 perc díja a Netpincér által meghatározott időintervallumban ingyenes, míg azon időintervallumon kívül eső rendelések házhozszállítási költsége 490 Ft Budapest területén belül. Ezt a Netpincér minden esetben feltünteti a Kosár aloldalon (miután a Felhasználó az adott termékeket a kosarába helyezte a Netpincér  oldalán). A Foodejo.hu ezen árakat bármikor módosíthatja, amiről időben tájékoztatja a Felhasználókat. A Netpincér teljes felelősséget vállal a termékek szállításával kapcsolatban.

 

4.6. A Megrendelő a rendelt termékek után a számla kiegyenlítésére előre utalással vagy utánvétes fizetéssel a Netpincér munkatársainál (vagy a Szolgáltató saját futárainál) van lehetősége. Amennyiben személyes átvétellel kívánja átvenni a Megrendelő a termékeke, abban az esetben az átvételkor a Foodejo.hu telephelyén (1134 Budapest, Lehel utca 46.) köteles kiegyenlíteni a vételár összegét készpénz vagy bankkártyás fizetéssel.

 

4.7. A fentiek szerint elektronikusan elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül.

 

4.8. A személyes átvétellel való rendelés után a Foodejo.hu automatikus emailt küld a Megrendelő által megadott email címre a rendelés megerősítéséről. Ez egy tájékoztató email, a Megrendelőnek nincs teendője vele. A Netpincér oldalán leadott házhozszállítással történő megrendelés esetében a megerősítő emailt, üzenetet a Netpincér bonyolítja le a Foodejo.hu rendszerétől függetlenül. Az utóbbi esetben a Foodejo.hu nem küld automatikus emailt a Megrendelőnek a rendeléséről.

 

 1. A szerződés tárgya, teljesülése

5.1. A szerződés tárgya megrendelt recept nyers alapanyagai és az étel elkészítését leíró receptkártya. Az egyes megrendelések pontos, részletes leírását, tulajdonságait a receptkártya tartalmazza. A honlapon és a receptkártyán megjelenített képek csak illusztrációk, így eltérhetnek a valóságostól. A Foodejo.hu az esetleges eltérésekért nem vállal felelősséget.

5.2. A létrejött szerződés alapján a Foodejo.hu köteles az adott darab számú megrendelést az ÁSZF-ben lentebb részletezettek szerint a Megrendelőnek átadni, a Megrendelő pedig köteles az adott darab számú megrendelést átvenni és díját megtéríteni.

 

5.3. A jelen szerződés akkor teljesül:

 • amikor a Foodejo.hu egy komplex csomagban a Megrendelő által leadott megrendelésben szereplő recept alapanyagait, az adott étel elkészítéséhez útmutatót szolgáló receptkártyát a Megrendelő átadta, a Megrendelő pedig a terméket átvette és díját megtérítette a Foodejó.hu telephelyén (1134 Budapest, Lehel utca 46.)
 • amikor a Foodejo.hu egy komplex csomagban a Megrendelő által leadott megrendelésben szereplő recept alapanyagait, az adott étel elkészítéséhez útmutatót szolgáló receptkártyát a Netpincét futárának átadta. A Netpincér futára pedig a megrendelőnek továbbítja a megrendelt terméket.

 

 1. Árak és fizetés

6.1. A megrendelt darabszámú megrendelésre vonatkozóan megjelenített ár, magyar forintban meghatározott bruttó ár, azaz tartalmazza az általános forgalmi adót (áfát), valamint a csomagolási költséget. A Házhozszállítási költséget a Netpincér külön feltünteti és a rendelés végösszegébe foglalja.

 

 1. Rendelés lemondás, elállás joga

7.1. A A Foodejo.hu telephelyén személyes átvétellel való megrendelés esetében a Megrendelő költségmentesen lemondhatja a rendelés leadásának napján 23:59-ig, a Foodejo.hu felé e-mailen jelezve. Ezután a Megrendelőt elállási jog nem illeti meg a Foodejo.hu-val szemben, mert gyorsan romlandó áruk a szerződés tárgyai.

 

 1. Problémák, reklamáció

8.1. Panasz, reklamáció, adatbeviteli hiba esetén az ügyfélszolgálat áll a Megrendelő rendelkezésére. Az ügyfélszolgálat elérhetőségei a Foodejo.hu honlapján, illetve a jelen ÁSZF-ben találhatóak. Azonnali probléma esetén a lehető leghamarabb, minden más esetben 24 órán belül válaszol az ügyfélszolgálat. Az írásbeli panaszt Foodejo.hu 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.

8.2. Megrendelő panasszal fordulhat a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósághoz is, amelynek elérhetőségét az alábbiakban találja:

Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság

Cím: 1088 Budapest, József krt. 6.

Levelezési cím: 1428 Budapest, PF: 20.

Központi telefonszám: +36 1 459 4800

E-mail: nfh@nfh.hu

Emellett Megrendelőnek panasza esetén lehetősége van az alábbi békéltető testület egyikéhez fordulni: http://www.fogyasztovedelem.kormany.hu/node/8579

 

 1. Záró rendelkezések

9.1. A Foodejo.hu fenntartja a jogot az ÁSZF módosítására. A módosításról mentés nem készül, mindig az oldalon feltüntetett ÁSZF aktuális szövege érvényes. A Foodejo.hu nem veti alá magát semmilyen magatartási kódex rendelkezéseinek.

9.2. A szerződő felek az ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. irányadó rendelkezéseit veszik figyelembe.

 

A jelen ÁSZF 2019 januárjától, annak visszavonásáig érvényes.

 

×