fbpx
Házhozszállítunk egész Budapesten!
[RECEPT] Hamburger gluténmentesen, csökkentett CH tartalommal

A tökéletes szénhidrát csökkentett, gluténmentes Hamburger! 

Imádni fogod, hogy milyen egyszerű is elkészíteni ezt csökkentett szénhidrát tartalmú, gluténmentes hamburger bucit. Csak néhány összetevő, 10 perc előkészület és a többi a sütő dolga. Ezek a hamburger bucik tökéletesen beleillenek a paleo- és ketogén életmódba is.  És a legjobb, hogy nagyon hasonlít az állaga a hagyományos buciéhoz, nem morzsálódik és nem lesz túl sűrű állaga.    

24%-al kevesebb kalória

18%-al kevesebb zsír

55%-al kevesebb szénhidrát

15%-al több fehérje

mint a hagyományos hamburger zsemlékben.

Glutenmentes-chcsokkentett-haburger-recept-fozzozhon

Ami rögtön meg fog fogni ebben a receptben: alig 10 perc alatt sütésre kész bucikat gyúrhatsz össze. Na és ami miatt rendszeresen el fogod készíteni a receptet: az a bucik íze és légies állaga. Ahhoz, hogy egy igazi teljes kiőrlésű megjelenést kölcsönözzünk a buciknak, mi megspékeltük szezám- és tökmagokkal.

GLUTÉNMENTES, CH CSÖKKENTETT BUCIK ELKÉSZÍTÉSE:

Ez a recept elképesztően egyszerű. Ha már készítettél élesztős kenyeret akkor tudod, hogy mennyi macerával és várakozással jár. Ellenben, most egy szuper könnyű és gyors változatot készíthetsz el.

gluten-mentes-buci-hozzavalok-recept

Minden, amire szükséged van, az a mandula liszt, útifű maghéj, egy kis tökmag, sütőpor és só, egy tálban összekeverve. Ezután, adj hozzá forró vizet, tojásfehérjét, ecetet és mézet. Kevergesd a masszát körülbelül 1-2 percig, amíg kicsit ki nem levegősödik a massza és hasonlít egy könnyű és ragacsos tésztához.

Amikor már ez a gluténmentes, szénhidrátcsökkentett massza összeállva a tál közepén marad, vágd fel 4 részre. Ez a recept pont 4 kis hamburger zsemlére lesz elég.

mentes-chcsokkentett-4adag-foodejo

Süsd meg a sütőben alacsony, 175 °C fokon 50 percig. Ennyi idő alatt kívülről barnás színűvé válnak. Azért kell ennyi idő a sütéshez, mert a tészta nagyon nedves, így 50 perc alatt szépen elpárolog a felesleges víz a tésztából.

KÉSZÍTS EXTRA BUCIKAT ÉS FAGYASZD LE!

Ha most már kipróbáltad ezt az egészségesebb, gluténmentes és CH csökkentett bucikat, biztosan az egyik kedvenceddé is vált. Tehát, ha egyszerre többet is készítesz, nyugodtad tárold a fagyasztóban akár 4 napig és süsd ki pár perc alatt.

Amikor először elkészíted a bucikat, kívülről ropogós állaguk lesz. Viszont fagyasztás a külsejük kicsit megpuhul. A bucik belseje nedvesebb, mint a hagyományos zsemléké és kenyereké, de ne foglalkozz vele, ez a buci így tökéletes.  

A GLUTÉNMENTES, SZÉNHIDRÁT CSÖKKENTETT HAMBURGEREK KITŰNŐEK EBÉDRE VAGY VACSORÁRA IS.

glutenmentes-hamburger-zsemle-foodejo-recept

Ahogy a képeken is láthatod, a bucikból pulykahúsos hamburger készült avokádóval, paradicsommal, salátával és uborkával. De a te hamburgerednek csak a fantáziád szabhat határt, adj hozzá akár sajtot, gombát, karamellizált hagymát, stb.

Ezt a hamburger buci receptet felhasználhatod már ételek elkészítéséhez is:

  •         Sörkorcsolya: a tésztát vágd 6 részre 4 helyett sütés előtt.
  •         Reggeli szendvics

 

GLUTÉNMENTES, 

BUCI RECEPT:

Glutenmentes-chcsokkentett-haburger-recept-fozzozhon

 Összetevők:

 
  • ¾ csésze mandula liszt
  • 5 evőkanál útifű maghéj (egész, nem por)
  • 3 evőkanál tökmag porrá turmixolva
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¾ teáskanál só
  • 1 csésze forrásban lévő víz
  • 3 tojássárgája
  • 2 teáskanál méz
  • 1 teáskanál fehérbor ecet
  • 2 evőkanál szezámmag a bucik tetejére
 

 

Elkészítés:

1. Melegítsd elő a sütőt 175 °C fokra

2. Keverd össze a mandula lisztet, az útifűmaghéjat, a tökmagot, szezámmagot, a sütőport és a sót egy tálban.

3. Add hozzá a folyékony összetevőket és kezd el kevergetni a masszát. A tészta hamar ragacsos állagú lesz, de ettől függetlenül keverd tovább 1-2 percig.

4. Fejezd be a tészta összedolgozását amikor már labdaként összeállt a tészta a tálban.

5. Vágd fel a tésztát 4 felé, és vizezd be a kezedet, hogy gömböket formázhass a tésztákból.

6. Helyezd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, távol egymástól, hogy sütés közben ne érjenek össze.

7. Süsd a bucikat 45-55 percig. A bucik sötétbarnák lesznek kívülről, de ez miatt ne vedd ki őket hamarabb a sütőből. A tésztában lévő nedvességnek idő kell hogy elpárologjon. Belülről puha és világos marad a kenyér.

8. Végeredményként a bucik állaga nagyon hasonlít a hagyományos zsemlékhez, csak egy kicsit nedvesebb lesz.

9. Vágd ketté a bucikat és ízlés szerint készítsd el a hamburgereket.

A maradék, el nem fogyasztott bucikat tárold a fagyasztóban akár 4 napig, vagy vákuumcsomagolásban lefagyasztva akár 2-3 hónapig. 

Tápanyag tartalom egy adagban:

Kalória: 266 g

Zsír: 17 g

Szénhidrát: 21 g

Ebből cukor: 3 g

Fehérje: 10 g

Rost: 12 g

Vélemény, hozzászólás?

×