fbpx
Házhozszállítunk egész Budapesten!

Shakshuka – az izraeli lecsó

2.250Ft

“Van a jaffai bolhapiacon egy étterem, ami olyan híres, hogy mondhatni, Tel Aviv óvárosának egyik legfőbb látványossága. Dr. Shakshuka a neve, és a városi legendák szerint a tulajdonos-főszakács évtizedekig ült dutyiban, ahol is a rengeteg rászakadt szabadidejét azzal töltötte, hogy tökélyre fejlesztette a főzőtudományát. Nem valami flancos, rongyrázós hely, és a „fine dining” kategóriától is messze esik, de finom „lecsót sütnek”. Bármily bizarrul hangzik is, Izraelben a lecsót – vagy ahogy a helyi verziót hívják, shakshukát – serpenyőben készítik, és addig pirítják, amíg az alja szinte oda nem kozmál, az olívaolajban rotyogó paradicsom, paprika és hagyma pedig sűrű, édes szósszá nem változik. Rendszerint reggelire kínált fogás, és bár az autentikus recepthez a fortyogó shakshukára ütött tükörtojás is hozzátartozik, manapság Tel Avivban egyre több kávézó áll elő a vegán verzióval, amelybe több zöldség – például cukkini és vékony karikákra vágott padlizsán vagy éppenséggel tofu kerül. Én a magam részéről mindig abból csinálom, ami épp van itthon, és bátran állítom, hogy a legegyszerűbbtől a legkomplikáltabb változatig mind lenyűgöző. Nem beszélve arról, hogy milyen hamar megvan, így sokfős családok vagy össznépi nyaralások kedvenc reggeli fogása is lehet. A barátaimmal mind odavagyunk érte – ezt pedig most be is bizonyítjuk ennek a brunchnak a megmutatásával a kapcsolódó videó segítségével. Ha igazán meg akarom lepni a vendégeimet, akik átjönnek egy kis bruncholásra a tetőkertbe, a tetejére sütök egy vegán omlettet, amelynek a receptjét már megosztottam – néha még „tojássárgáját” is applikálok a tetejére kurkumával megfestve.”

/Steiner Kristóf/

 

Leírás

Elkészítési idő:

30 perc

Kalória:

308 kcal

Protein

12 g

Zsírtartalom

29 g 

Szénhidrát

34 g

Mi van a csomagban?

vöröshagyma

vöröshagyma

fokhagyma

fokhagyma

kaliforniai paprika

kaliforniai paprika

paradicsom

paradicsom

sriracha

sűrített paradicsom

kurkuma

úrölt chili

só

koriander

római kömény

olíva olaj

Honest Toil extra szűz olíva olaj

bors

bors

cayanne:fűszerpaprika

pirospaprika

Eszközök, amikre szükséged lesz:

tűzhely

serpenyő 

fakanál

vágódeszkal

éles kés

reszelő

2-3 tálka 

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Shakshuka – az izraeli lecsó” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

×