fbpx
Házhozszállítunk egész Budapesten!

Tibeti momó, avagy dim sum

1.690Ft

“Az igazán finom étel onnan ismerszik meg, hogy amikor leülünk vacsorázni, a párbeszéd hosszú perceken át a következőkre korlátozódik: „Hmmm!”, „Mmmmm!”, majd végre valaki áttér az emberi beszédre: „Jessszusom, de finom!” Ezt a csevejt garantálja az alábbi fogás, amelynek, ha valaki egyszer rákap, sanszos, hogy három napig le sem bír majd állni a készítésével… a negyediken pedig csak azért nem főzi meg újra, mert már tarthatatlan, hogy momófüggő. Életem első momóját a szüleim alapította tari meditációközpontban ettem. Míg más gyerekek a sültkrumplira hajtottak, én már akkor is odavoltam ezekért a könnyű, gőzölt, szupercsípős mártással szervírozott gombócokért. Aztán amikor Budapesten megnyílt a Momotaro étterem, szenvedélyes gombócfaló lettem, és külföldre költözésem után rá kellett jönnöm, hogy momó nélkül nem élet az élet. Ezért tanultam meg ezt a meglepően egyszerű tibeti receptet.”

/Steiner Kristóf/

Leírás

Elkészítési idő:

50 perc

Kalória:

526 kcal

Protein

17 g

Zsírtartalom

12 g 

Szénhidrát

82 g

Mi van a csomagban?

liszt

kukoricaliszt

cukor

sütőpor

káposzta

káposzta

répa

sárgarépa

vöröshagyma

vöröshagyma

gyömbér

gyömbér

koriander

koriander

só

bors

bors

Eszközök, amikre szükséged lesz:

2 nagy keverőtál

nyújtófa

konyharuha

edény 

serpenyő 

csésze/bögre

reszelő

fakanál

éles kés

tűzhely

 

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Tibeti momó, avagy dim sum” értékelése elsőként

Az email címet nem tesszük közzé.

×