fbpx
Házhozszállítunk egész Budapesten!
  • Dahl, az indiai vöröslencse leves Quick View
    • Dahl, az indiai vöröslencse leves Quick View
    • Dahl, az indiai vöröslencse leves
    • 1.850Ft
    • "Ez a fogás nálunk éveken át olyan szerepet töltött be, mint más otthonokban a kenyér. Ha elfogyott, hisztérikus állapotba kerültünk. A dhalra akkor kaptunk rá, amikor Londonban laktunk, és gyakran hajnalban vetődtük haza egy-egy parti után. Ilyenkor a Millfields Roadon álló házunk bangladesi származású, ám önmagát (teljes joggal) londonernek valló úrnője, Sabina le sem vette piros magas sarkú cipőjét, már…
    • Kosárba rakom
  • Garry krémleves póréhagymával Quick View
    • Garry krémleves póréhagymával Quick View
    • Garry krémleves póréhagymával
    • 1.850Ft
    • "A londoni divathét mesés találmány ugyan, de szörnyen fárasztó, pláne, ha az ember ír is róla, és tanul is mellette. Épp erről morfondíroztam, amikor hulláfaradtam hazaestem a Goldsmith Egyetem kreatív írás kurzusáról, és a brit időjárásnak hála a szemerkélő esőtől csuromvizesen ríttam a konyhában, mennyire vágyom egy tányér gőzölgő levesre. Ekkor csillant fel skót lakótársunk, Garry szeme: „I just made…
    • Kosárba rakom
  • Alu Góbi – Az indiai krumplis karfiol Quick View
    • Alu Góbi – Az indiai krumplis karfiol Quick View
    • Alu Góbi – Az indiai krumplis karfiol
    • 2.050Ft
    • "Újabb titkos családi receptet osztok meg, ám ezúttal lopott tollakkal ékeskedem. Ez a klasszikus indiai fogás ugyanis a kedvesem, Matan specialitása. Olyan pompásan készíti, hogy még bangladesi, szintén konyhatündér barátnénk is képes könyörögni érte, amikor pedig elfogy, az bizony felér egy tragédiával. Bár hivatalosan főétel, izgalmas köretként is remek. Ha szivárványos kedvemben vagyok, a karfiol felét brokkolira cserélem, a krumplik…
    • Kosárba rakom
  • Brit pásztorpite Quick View
    • Brit pásztorpite Quick View
    • Brit pásztorpite
    • 3.320Ft
    • "Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy meglepetésekkel teli este, melynek során a kedvesem egy borítékot csúsztatott a tányérom mellé, rajta ezzel a szöveggel: „desszert előtt felbontandó”. Mondanom sem kell, nem bírtam ki addig, és rögtön feltéptem, a borítékban talált meglepetés pedig azonnali visongásra késztetett: karácsonyi-szilveszteri kiruccanás az én hőn szeretett Londonomba. És bár vélhetően minden normális emberi lény…
    • Kosárba rakom
  • Közel-keleti karfiol világbéke módra Quick View
    • Közel-keleti karfiol világbéke módra Quick View
    • Közel-keleti karfiol világbéke módra
    • 3.320Ft
    • " A karfiol nem tartozik a világ legnépszerűbb ételei közé, ám az arabok és a zsidók (akik ugyebár elég sok mindenben nem jutnak dűlőre) egy emberként ölelik keblükre ezt a számkivetett zöldséget. Pedig a gyerekek körében világszerte legalább akkora közutálatnak örvend, mint a sóska – hacsak nincs kirántva. Személyes tapasztalatom szerint mi, magyarok panírba forgatva gyakorlatilag bármit megennénk: az máris „finom”…
    • Kosárba rakom
  • Kristóf híres-neves chilis babja Quick View
    • Kristóf híres-neves chilis babja Quick View
    • Kristóf híres-neves chilis babja
    • 2.790Ft
    • "Íme a megdönthetetlen bizonyíték, hogy tényleg mindenki imádja a csilit! Mostanáig azért nem mertem leírni ezt a receptet, mert féltem, hogy ha megosztom a világgal, soha többé senkinek nem lesz szüksége rám. Ez az az étel, ami minimum heti rendszerességgel kerül az asztalunkra, és akárhányszor baráti öszejövetel, ünnep vagy buli utáni éhhalál tombol, mindig-mindig-mindig ezt követelik az éhes (de már…
    • Kosárba rakom
  • Ratatouille Quick View
    • Ratatouille Quick View
    • Ratatouille
    • 2.350Ft
    • "Kevéd olyan csodálatos és szépséges dolog van a világon, mint egy tökéletes ratatouille: a "ronda és finom" alu góbi, azaz a krumplis karfiol ellenpárjaként a franciás eleganciát képviseli.  A ratatouille-t sokan csak francia lecsóként emlegetik, ami meglehetősen barbár megfogalmazás, hiszen jóval több összetevőből áll, és alapjában véve egésten más műfaj. Nem szégyellem beismerni, hogy rajongok a rajzfilmekért, és az egyik kedvencem…
    • Kosárba rakom
  • Shakshuka – az izraeli lecsó Quick View
    • Shakshuka – az izraeli lecsó Quick View
    • Shakshuka – az izraeli lecsó
    • 2.250Ft
    • "Van a jaffai bolhapiacon egy étterem, ami olyan híres, hogy mondhatni, Tel Aviv óvárosának egyik legfőbb látványossága. Dr. Shakshuka a neve, és a városi legendák szerint a tulajdonos-főszakács évtizedekig ült dutyiban, ahol is a rengeteg rászakadt szabadidejét azzal töltötte, hogy tökélyre fejlesztette a főzőtudományát. Nem valami flancos, rongyrázós hely, és a „fine dining” kategóriától is messze esik, de finom „lecsót…
    • Kosárba rakom
  • Tibeti momó, avagy dim sum Quick View
    • Tibeti momó, avagy dim sum Quick View
    • Tibeti momó, avagy dim sum
    • 1.690Ft
    • "Az igazán finom étel onnan ismerszik meg, hogy amikor leülünk vacsorázni, a párbeszéd hosszú perceken át a következőkre korlátozódik: „Hmmm!”, „Mmmmm!”, majd végre valaki áttér az emberi beszédre: „Jessszusom, de finom!” Ezt a csevejt garantálja az alábbi fogás, amelynek, ha valaki egyszer rákap, sanszos, hogy három napig le sem bír majd állni a készítésével... a negyediken pedig csak azért nem…
    • Kosárba rakom
  • vegán – A mindent vivő muffin (12 db) Quick View
    • vegán – A mindent vivő muffin (12 db) Quick View
    • vegán – A mindent vivő muffin (12 db)
    • 2.190Ft
    • "Amikor egy kelet-londoni kávézónak sütöttem muffinokat, reggelente minimum négy tálca készült, négy különböző ízben. Bár sokan úgy képzelik, hogy a süteménykészítés olyan állapotokat idéz elő, mintha Lady Gagát összeeresztenénk a konyhában Madonnával, az igazság az, hogy cupcake-et sütni valójában rettenetesen egyszerű. Ha most gonosz akarnék lenni, közzétennék valami puccos muffinreceptet (mondjuk a citrom- vagy levendulatortácskáét), majd időről-időre újabb muffinokkal bombáznám…
    • Kosárba rakom
  • Banánkenyér (12 szelet) Quick View
    • Banánkenyér (12 szelet) Quick View
    • Banánkenyér (12 szelet)
    • 2.390Ft
    • "A banánkenyér csodálatos találmány, egyrészt azért, mert reggelire és desszertként egyaránt remek, másrészt mert elhasználhatom végre az asztalomon szottyogó, barnuló banánkákat. De ami a legjobb benne, az mégiscsak az íze: ez a receptem (a csili mellett) a legnépszerűbb a baráti körömben, és mostanra kevés olyan ismerősöm akad, aki ne készítette volna el szülinapra, partira vagy csak úgy ezt a nagyszerű…
    • Kosárba rakom
  • Vega vadas zsemlegombóccal Quick View
    • Vega vadas zsemlegombóccal Quick View
    • Vega vadas zsemlegombóccal
    • 2.790Ft
    • "Valamikor réges-régen volt egy falatozó a Római part közelében, a Vörös Hadsereg útján. Finom Falatok volt a becsületes neve, de ezt papa évtizedeken át képtelen volt megjegyezni, ezért aztán időnként így szólt: „Nem megyünk el a Jó Étvágyat büfébe egy főzelékre?” Persze tulajdonképpen hívhatták volna akár Lunáris Prizmának is, mert a lényeget nem a név, hanem az íz jelentette... Marika…
    • Kosárba rakom
×